Ako na putovanju po Italiji ne želite provoditi puno vremena u hotelskoj sobi, jeste li razmišljali možda o tome da odsjednete u samostanu? Osim što će vas koštati manje nego hotel, boravak u samostanu pruža jedinstveno iskustvo koje se razlikuje od tipičnog turističkog putovanja. Samostani i samostanske kuće za goste nude pravi uvid u lokalni život destinacije. Obično odgovaraju standardnom hotelskom ekvivalentu (3 zvjezdice), a možete ih rezervirati putem stranice Monastery Stays.

U Italiji ćete pronaći mnoge samostane koji funkcioniraju kao kuće za odmor, nudeći smještaj bez striktnog duhovnog programa. Takvi smještaji su obično jednostavni i skromni, otvoreni za sve i prilika za uživate u pravom djeliću lokalnog života. Odsjesti u samostanu odličan je način da pobjegnete od vreve standardnih hotela i iskustite tradiciju hospitalityja koja postoji stoljećima.

Kako bi na jednom mjestu ponudili sve bitne informacije koje putnike zanimaju oko određenog smještaja, kao što su pitanja gdje se on nalazi, kakva je kvaliteta smještaja, postoji li vlastita kupaonica, koje su cijene, postoji li parking na licu mjesta itd., grupa prijatelja je 2006. pokrenula Monastery Stays, online servis za rezervaciju smještaja u samostanima diljem Italije, a nudi i manji broj smještaja po Austriji i Sloveniji. 

Na stranici Monastery Stays tako je naveden širok raspon samostana i vjerskih pansiona koji se kreću od skrovitih ruralnih objekata do urbanog smještaja u centru grada. Ono što je pokretačima stranice bilo jako važno, a temelji se na njihovom vlastitom iskustvu odsjedanja po samostanima, postali su glavni kriteriji pri odabiru smještaja koje oglašavaju. Ti kriteriji su da svaki samostan uključuje vlastitu kupaonicu, da je doručak uključen u cijenu noćenja (osim ako nije drugačije navedeno) te da svaki od njih nudi dobru vrijednost za novac. Dakle, možete očekivati siguran smještaj po povoljnim cijenama – nije luksuzan, ali je više nego prikladan i udoban. 

Comments are closed.