Sigurno ste primijetili kako neka mjesta posjeduju tako silnu, gotovo magnetnu privlačnost da i kada se vratite s odmora, ponovno planirate sljedeći posjet tom mjestu kako biste ponovili predivan osjećaj koji vas je pratio na putovanju.

Zanimljivo je kako je Italija zemlja puna skrivenih mjesta i nudi mnogo više od svjetski razvikanih destinacija. Fotografije s tih mondenih lokacija pune Instagram feedove gotovo iz dana u dan, a ni ne slutimo što bismo sve mogli proživjeti i otkriti ako si dozvolimo malo istraživanja.

Manji gradovi, uvale i jezera Italije prava su bajka usred Apeninskog poluotoka.

 Umjesto Positana posjetite Sperlongu

Mnogima je upravo Positano omiljeno mjesto za odmor. Pitoreskni gradić u stijenama, predivan krajolik, more s dušom i još milijun razloga čine ga toliko omiljenim. No, Sperlonga je gotovo jednako očaravajuća. Riječ je manjem mjestu, ali s toliko zaraznom energijom i profinjenošću da ćete se zaljubiti na prvi pogled. A ono što mu daje prednost je što ćete u njemu pronaći mir, mnogo je manje turistički posjećen, a zovu ga još i “talijanskim skrivenim draguljem”. Stoga je vrijeme da se dragulj otkrije.

Umjesto jezera Como, posjetite jezero Iseo

Jezero Como nosi posebnu romantičnu energiju kojoj je uistinu teško konkurirati. Osim toga, jedno je od mjesta koje obožavaju posjećivati velike zvijezde poput Georgea Clooneya. No, ako zastanete između Jezera Como i jezera Garda i upijete ljepotu jezera Iseo. Ona će vas bez dvojbe potpuno osvojiti. Predivni restorani, čudna, ali posebno dražesna sela, mir, harmonija, zelenilo i lomljava sunčevih zraka na površini vode, posebno je iskustvo koje vrijedi proživjeti.

Umjesto Milana, posjetite Bergamo

Iako je neupitna ljepota, raskoš i zanimljivost Milana, u njegovoj blizini se smjestio gradić koji je potpuno nepravedno zapostavljen. Ako vas put nanese u istraživanje sjeverne Italije, nikako ne propustite Bergamo. Za ovaj grad kruže priče kako je to najljepši grad u planini. Bez dvojbe, Bergamo je šarmantno mjesto s lijepim malim zavojitim uličicama gdje možete uživati u predivnim okusima sladoleda, a također je savršena baza za istraživanje krajolika Lombardije i talijanskih jezera. I okolina ovoga grada je tako romantična pa je to idealno mjesto za mali proljetni predah.

Umjesto Venecije, posjetite Treviso

Gradić sa srednjovjekovnim vratima, uskim, kamenim ulicama od arkadirane ružičaste crvene opeke i kamenih blokova koji se okreću i pretvaraju u isušene vodotoke. Mali kanali prolaze pokraj vrtova veličine rupčića, klize ispod kuća, pojavljuju se na uličnim uglovima. Mlinovi s tamnim vodenim kotačima koji su nekada imali komercijalnu svrhu, sada se lijeno okreću i imaju samo dekorativnu ulogu. Jednako atraktivna opcija u regiji, koja privlači mali dio mnoštva koji se stapaju u Veneciju i Veronu, Vicenza, iznimno mali gradić arhitekta Palladioa jednako će vas oduševiti i zauvijek šarmirati.

Comments are closed.