Restoran Compartir u Barceloni jedinstveno je gastronomsko odredište koje očarava goste ne samo izvanrednom kuhinjom, već i jedinstvenim konceptom dijeljenja hrane i iskustva. Smješten u centru grada, Compartir Barcelona je osvojio srca gurmana diljem svijeta svježom i kreativnom mediteranskom kuhinjom. Otvorili su ga 2022. godine Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, trojac koji stoji iza jednog od najboljih restorana na svijetu – Disfrutara.

Ovdje su gostima željeli ponuditi modernu mediteransku kuhinju ukorijenjenu u španjolskoj tradiciji dijeljenja hrane. Njihov san bio je ponoviti ovaj koncept u Barceloni, ali su iz raznih razloga umjesto toga dvije godine kasnije, 2014., otvorili Disfrutar kojim su se vratili svojim fine dining korijenima, piše after5.hr. Nije trebalo dugo da njihovi razigrani degustacijski jelovnici zaokupe pozornost foodieja diljem svijeta pa je do 2018. restoran osvojio dvije Michelinove zvjezdice. Treća je stigla krajem 2023., iste godine kada je Disfrutar na prestižnoj listi 50 najboljih svjetskih restorana zauzeo drugo mjesto i proglašen je najboljim europskim restoranom.

Spoj tradicionalnih katalonskih sastojaka i modernih tehnika rezultira jelima koja su pravo umjetničko djelo na tanjuru. Meni se redovito mijenja u skladu sa sezonski dostupnim namirnicama, osiguravajući svježinu i autentičnost svakog obroka. Možete očekivati jela koja odaju počast katalonskom kulinarskom nasljeđu, sa svježim morskim plodovima, domaćim mesnim proizvodima, sezonskim povrćem i drugim regionalnim specijalitetima.

Comments are closed.