Dubrovačka stara gradska luka dočekala je 9. jula brod EXPLORA I na svom premijernom uplovljavanju uoči početka plovidbe istočnim Mediteranom. Ovo je prvi brod flote od predviđenih šest luksuznog brenda za putovanja morem unutar MSC Grupe.

EXPLORA I će iz Dubrovnika zaploviti prema Splitu, Rovinju i Veneciji. Tokom 2024. godine EXPLORA I će posjetiti 5 hrvatskih luka uz brojna putovanja koja nude pristupačan ukrcaj i iskrcaj u većem broju luka na Mediteranu.

Penthouse na luksuznom brodu

Postavljajući novi standard u luksuznim putovanjima morem, Explora Journeys nudi putnicima savršen spoj otkrivanja i sofisticiranosti uz kombiniranje slavnih destinacija s lukama koje su izvan uobičajenih ruta te pozivajući putnike da urone u samu esenciju istraživanja. Uz noćenja i duže boravke u destinacijama, gosti mogu dublje proniknuti u lokalnu kulturu i doživljaje, stvarajući tako uspomene za čitav život. Putovanja počinju od 7 noći te se mogu produžiti na 14 ili 21 noć, a sva polaze iz lako dostupnih luka.

Inače, Explora Journeys je luksuzni lifestyle brend u privatnom vlasništvu unutar MSC Grupe sa sjedištem u Ženevi, nastao u samom srcu luksuznog švicarskog ugostiteljstva. Brend proizlazi iz dugogodišnje vizije o redefiniranju doživljaja plovidbe za nove generacije putnika koji traže luksuzna putovanja, a oslanja se na 300 godina pomorske baštine obitelji Aponte. Težnja brenda je stvoriti jedinstveni „Ocean State of Mind“ povezujući goste s morem, sa njima samima i drugim istomišljenicima dok izvanredni itinereri spajaju poznate destinacije s manje posjećenim lukama na putovanju koje nadahnjuje otkrivanje u svim oblicima.

EXPLORA I nudi 461 apartman, penthouse i rezidencije koji su dizajnirani da budu „dom na moru“ za goste – svaki s očaravajućim pogledom na more, privatnom terasom, izborom od 11 izvanrednih kulinarskih doživljaja u šest restorana te mogućnost objedovanja u apartmanu, Chef's Kitchen, dvanaest barova i lounge salona (osam unutarnjih i četiri vanjska), četiri bazena, prostrane vanjske palube s 64 privatne kabane, wellness sadržaji i profinjena zabava.

Nadahnut europskim naslijeđem kompanije, Explora Journeys gostima će pružiti izvanredan doživljaj mora te intuitivnu gostoljubivost.

Saznajte više o kompaniji Explora Journeys na web stranici explorajourneys.com ili na društvenim mrežama: Instagram, Twitter, Facebook i LinkedIn.   

Tradicija razmjene plaketa

Tokom premijernog uplovljavanja 9. jula u Dubrovniku održana je pomorska tradicija razmjene plaketa kojom se slavi prva posjeta broda destinaciji. Razmjeni plaketa prisustvovali su, između ostalih, zapovjednik broda, kapetan Pietro Sinisi, zamjenica gradonačelnika, Jelka Tepšić, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Dubrovačko-neretvanske županije, Ivo Klaić, direktor Županijske lučke uprave, Željko Dadić, predsjednik uprave Luke Dubrovnik, Željko Raguž, direktor Turističke zajednice Dubrovnik, Miroslav Drašković, izaslanik ambasadora Talijanske Republike u Zagrebu Nj. E. Paola Trichila, Frano Bongi, izvršni direktor MSC Cruisesa Angelo Capurro.

“Današnje uplovljavanje broda EXPLORA I označava početak nove ere luksuznih krstarenja u Dubrovniku. Veselimo se ovom iskoraku MSC Grupe i budućoj suradnji u jačanju naše turističke ponude, ali i daljnjem razvoju turizma u skladu sa strateškim planovima gradske uprave i projektom Respect the City“, rekla je ovom prilikom zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić.

(Foto: MSC)

Comments are closed.